{{filter.label}}

Sommerhuse i Assens området

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Book on-line hos Italiavillas


1. Vælg det ønskede feriehus

2. Indtast dato + antal voksne + børn

3.Udfyld formularen med navn , adresse og e-mail adresse

4. Book og betal på hjemmesiden

5. Herefter bliver en kopi af bookingen sendt til din e-mail adresse

6. Bemærk indtil 50 dage før ankomst kan huset/ferielejligheden afbestilles mod at betale 15% af den samlede pris ( gælder kun on-line bookinger)

----------------------------------------------------


Vestfyn byder sine gæster velkommen til overflødighedshorn med oplevelser. Der er strande, skove, bakker, hyggelige byer med gamle traditioner, historie, kultur og masser af aktiviteter. Det er et ideelt område at leje en feriebolig i. Du når rundt til meget på nogle få timer, men det bedste ville være at du tager dig god til til at fordybe dig og evt. besøger byen Assens.

Historien om Assens: Det kan godt være svært at huske alle årstal vi skulle lære i historietimerne. Se vi repeterer lige lidt. I dette tilfælde lidt om Assens historie.
Den første gang Assens bliver omtalt er i 1231 i Kong Valdemars jordebog ( 1170-1241), hvor han nævner den som Asnæs. Assens bliver købstad i 1524. Under Grevens Fejde ( 1534-1536) blev byen faktisk jævnet med jorden og efter slaget ved Øksebjerg blev den plyndret af Chr, 3 tropper.
Den oprindelige ringmur blev revet ned efter 1534. Chr 4 ( 1577-1648) befæstede byen med volde og grave.
Men Assens blev plyndret i 1658 under svenskerkrigen. Da det var en kold vinter kunne tropperne gå over Lillebælt.
Fra Middelalderen og frem blev Assens et vigtigt overfartssted til Slesvig og dermed trafik knudepunkt mellem København og Hamborg.
I den 19. århundrede havde Assens stor fremgang. Byen fik en rigtig havn i 1820, de fik gasværk i 1855 og i 1884 kom jernbane forbindelsen mellem Assens og Odense.I 1980 lukkede jernbaneforbindelsen mellem Assens og Tommerup
Færgeforbindelsen mellem Fyn og Jylland blev indstillet i 1864 og åbnet igen i 1920, og den var i brug helt til 1972.
I år 1917 købte Harald Plum Thorø et stykke jord uden for Assens og her byggende han Thorøgård. Han var opvokset i Assens og han stammede fra en rig familie.
I 1935 blen den gamle Lillebæltsbro bygget og dermed var Assens ikke længere vigtig for forbindelsen mellem Fyn og Jylland. Da den Gamle Lillebæltsbro blev bygget var handelskonjukturerne også blevet dårlige. Den betød nedgang for Assens, den gik lidt i stå i midten af det 20. århundrede

Historiske personer fra Assens:

Den berømte søofficer Peter Willemoes er født i Assens. Han var kendt for sin store heltegerning ved slaget på Reden i 1801. Han døde i kamp i 1808. Hans fødehjem er i dag en del af Vestfyns museum og der er rejst en statue af ham på havnen i Assens

Maleren Dankvart Dreyer er også født i Assens i 1816 og han døde i Barløse lidt uden for byen i 1852. Han var en lovende maler, der en tid var optaget på kunstakademiet i København. Han malede typiske landskabsmalerier

Endnu en dansk kunster er født i Assens, billedhuggeren J.A. Jerichau. Han gik på kunstakademiet sammen med Dreyer. Men Jerichau ville have en international karriere, så han tog til Rom. Han blev æresborger i Assens i 1881 og han døde i 1883.

Aktiv ferie: Vestfyn har 85 km kyststrækning, så mulighederne for at dyrke vandsport er gode. Man kan også vandre og cykle inde i landet, du kan køre langs de snørklede veje, sammen med at du iagttager den smukke natur

Minibyen: I 1966 begyndte Varde at bygge den første miniby og det var en ide, der blev taget op i flere byer i Danmark. Assens har også en miniby med kopier af gamle huse der lå indenfor de gamle byporte fra omkring 1890-1900 tallet. Fra 1990 og til i dag er der bygget over 100 huse
Det hele foregår i minimurenes værksted og dem der arbejder på værkstedet er pensionister. Alle materialer er håndlavede f.eks er tagsted lavet i rødler, og stenene brændes i egen ovn. Husene er bygget i skala 1:10 og er korrekte til mindste detalje
For øjeblikket er man igang med at fremstille en kopi af byens store kirke, når den står færdig vil kirken hav en højde af 4,5 meter.

Ekkholm Slot: Ekkholm er bygget i nygotisk stil. Den er tegnet af J.D. Herholdt, som også har tegnet Odense Rådhus. Byggeriet af Ekkholm var færdigt i 1854 og rummede et af de første centralvarme anlæg i Danmark. Trappetårnet blev dog først bygget senere, dette er tegnet af Martin Borch.
På slottet ligger et meget stort fødevaremarked, med de lækreste specialiteter fremstillet af de bedste råvarer. Markedet har åbent hver lørdag 11.00-15.00
I en af længerne på avlsgården er der marked hvor du kan købe special ristet kaffe , whisky, kød og grøntsager.
Til slottet hører en unik park, den kan du besøge indtil solen går ned

Spændende oplevelser: Prøv at tage ud i naturen på en helt ny måde. Du kan leje en skinnecykel. Udsigten undervejs er fantastisk. Du kan se til Dreslette kirke, Helnæs bugten og det gamle fiskerleje Thurø Huse. Du kan let træde skinnecyklen som har plads til 3 eller 4 personer. Undervejs er der rastepladser med borde og bænke. Du kan køre fra Assens til Tommerup fra April-Oktober. Hele turen har en længde på 30 km. Der er drejeskiver i Tommerup, Nårup, Glamsbjerg, Ebberup og Assens. Der er hjælp når cyklen skal vendes

Danmarks fugle Zoo:

Stedets motto er: stedet hvor alt kan ske. Danmarks fugle zoo ligger på en naturgrund på 5 hektar. Der er ialt 800 fugle fra hele verden af fuglegrupperne: papegøjer, svømmefugle, strudse, fasaner, ugler, høns og påfugle. Der er en 2 km rundgang som også er handicapvenlig. På vejen rundt lærer man om de forskellige fugle, du får en god orientering og der er en fin skiltning.
I Baby Zoo kan du se og opleve historien " fra æg til kylling". Rundt omkring i området ligger gamle landbrugsredskaber
Og til slut skal nævnes den oase der venter børnene på havens legeplads. Der er en lang svævebane, et kravle og rutsje rør. Fra scenen på græsplænen er der forskellige aktivitets forslag.
I infocenteret er der gamle maskiner og gammelt værktøj fra livet på landet i gamle dage.
I cafeen er der altid kaffe på kanden og du kan købe diverse grillretter
Hvis du har vandret rundt i haven hele dagen og er fyldt op med med nye indtryk, så kan trætheden godt melde sig, så er der råd for det. Du kan enten leje plads til din autocamper, men du kan også leje en shelter ude på parkeringspladsen.
Bemærk: hunde må ikke medbringes i Fugle Zoo, man kan leje en hundeboks

Helnæs:

Helnæs er 27 13 km2 stort område. Det er et meget spændende område, der har en prægtig natur. Der er aktivt kultur og kunstnerliv. Desuden er der spor fra fortiden som du stadigvæk kan fordybde dig i. Allerede i stenalderen boede der mennesker på Helnæs. Første gang man hører Helnæs bliver nævnt i historien er i 1231 , dengang var det under navnet Hælghænæs.
Prøv at køre ud ad den smalle vejdæmning, får du øje på et enestående landskab. Når du har passeret dæmningen ser du en kæmpe vold kaldet Bobakkerne, der om sommeren er et stort blomsterflor. Skov og Naturstyrelsen har købt området, de afgræssede områder er tilgængelige for vandrere.
Mod syd på halvøen ligger et stort engområde kaldet Maden 300 hektar enge og marker. Skov og Naturstyrelsen har købt en del af arealet og sammen med regionen, laves der naturforbedringer med adgang til området.
Helnæs ligger ca 20 km sydvest for Assens
Klik for at vise kortet