{{filter.label}}

Sommerhuse i Kerteminde

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Book on-line hos Italiavillas


1. Vælg det ønskede feriehus

2. Indtast dato + antal voksne + børn

3.Udfyld formularen med navn , adresse og e-mail adresse

4. Book og betal på hjemmesiden

5. Herefter bliver en kopi af bookingen sendt til din e-mail adresse

6. Bemærk indtil 50 dage før ankomst kan huset/ferielejligheden afbestilles mod at betale 15% af den samlede pris ( gælder kun on-line bookinger)

----------------------------------------------------


Byen Kerteminde er en malerisk by, såvel i byen som i området. Du kan opleve historie, smuk natur og oplevelser i naturen bl.a fiskeri og badning.


Ture i området:

Fyns Hoved byder på et særdeles rigt dyre og planteliv. Du kan gå og forstille dig hvordan det var for Marsk Stig at leve som fredløs i Røverdalen. Og hvis du er lystfisker har du gode fangstbetingelser ved Fyns Hoved. Ved Fyns Hoved er der vandrestier, en af stierne går rundt om selve Fyns Hoved. Ved Baesbanke går stien hen til et udsigtspunkt med udsigt til havet og dyrelivet ved Fællesstrand. Ved indgangen til de mange stier er der opstillet et oversigtskort, så man kan orientere sig, inden man drager afsted.

Bademuligheder: da der er vand på begge sider af Fyns Hoved kan man bade mod øst i Storebælt og mod vest i Korshavn, her finder du en børnevenlig badestrand med lavt vand.

Når man går de sidste kilometer op mod Fyns Hoved får man en utrolig smuk udsigt som belønning man ser de 2 store laguner hvoraf den ene gør Korshavn til naturhavn. Den frugtbare jord og klinterne med morænejord betød at danskere før os bosatte sig på den nordligste del af Hindsholm, hvorfra der findes mange spor fra dengang bl.a rester fra bopladserne i form af stenøkser, og pilespidser. Og på stranden har man fundet forsteninger f.eks vættelys som er forsteninger af blækspruttens rygmarv.
Der er også noget andet der er typisk for Fyns Hoved. Det er et meget regnfattigt sted med mange solskinstimer. Landtange Torne og Lillestrand er fuglereservater, grundet de gode betingelser er der et rigt fugleliv. Det er et område med rovfugle, havfugle og vadefugle, man kan måske være heldig at se musvåger og hvepsevåger

På Fyns Hoved kan du også se sjældne sommerfugle, o tænk bare hvis du kunne se snog og hugorm der ligger og soler sig, men bare rolig der er meget sky og flygter ved den mindste lyd. Eller hvad med at høre de kvækkende strandtudser
Ikke blot naturelskere har fået øje på denne naturperle men mange malere har fundet deres motiver netop her.

Romsø er ikke en turistattraktion man bare besøger, men det er et sted man oplever og iagttager. Man må gerne besøge øen, men på øens betingelser. Der afgår færge til øen 2 gange om ugen i sommerhalvåret.

Sybergland: Kerteminde Kommune ville gerne skabe et rekreativt område i nærheden af byen og det fik de mulighed for i 2012, da de købte et 70 hektar stort landbrugsområde. Og nu står Sybergland klar . Der er fine stier, bål pog shelterpladser og etnaturområde. Man kan gå ind i naturområdet hvor man ser græssende køer.
Området har fået navn efter den fynske maler Frits Syberg der boede i Kærby.

Tårup Strand: Oprindeligt var området en lavvandet fjord. Derefter ( 1812) var det et område til dyrkning, og i mange år et engområde til kreaturer. I 1920 drænede man jorden så der kunne dyrkes korn.

Seværdigheder:

Ved Kerteminde Fjord kan du besøge Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden. Ladbyskibet er udstillet i en genopført gravhøj, på det sted hvor den blev fundet i 1935. Skibet er Kerteminde's turistattraktion, men også museet for det nordfynske vikingeland er et besøg værd.
Den nye udstilling " Ladbykongens Verden ". Her kan du få en fyldestsgørende fortælling om kongen i graven. Der er rundvisninger hvor du kan blive klogere om Ladbykongens liv.
Hele sommeren kan man se Ladbydragen sejle på fjorden. Alle kan komme rundt på museet det er handicapvenligt.Man kan også låne kørestole på museet

Fjord og Bælt museet: Her kommer du helt tæt på hvets dyr, og du får brug for alle dine sanser. Du kommer tæt på hvaler, marsvin og søde legesyge sæler. I sommermånederne kan man dyste i en krabbefanger konkurrence, komme på en snorkeltur eller en bådtur.Eller være med til at fodre sæler og marsvin.

Johannes Larsen Museet:

Her får du kunstoplevelser i særklasse. Johannes Larsen var en af de fynske malere, de havde Kerteminde som deres udgangspunkt. Kerteminde var Johannes Larsens barndomsby. Den kønneste lille by i verden kaldte han den.
I en årrække boede mange af de fynske malere i Kerteminde, det var nærmest et kunstner kolonni, som hurtigt tiltrak andre kunstnere også forfattere fandt vejen til Kerteminde.
Museets kerne er kunstnerparrets hjem. Kunsterparret Alhed og Johannes Larsen flyttede ind i villaen på Møllebakken først i 1900tallet. Hjemmet står i dag helt urørt med møbler og andet inventar, ja og så selvfølgelig masser af kunst. Af de 2 malere var Johannes Larsen den mest kendte, men hans kone malede også , hun var meget optaget af blomster malerier.
I en tilbygning i haven ligger " værkstedet" hvor begge kunstnere havde hver deres atelier. Til huset hører også en vinterhave med mange blomster. I den store park kan du se mange sjældne planter. I den game træbygning Svanehuset er der i dag indrettet en cafe.
I en moderne udstillingsbygning er der særudstillinger og museets faste samling med værker af Frits Syberg og Christina Swane.
I 2001 blev tilbygningen " Vingen " bygget. Her er skiftende udstillinger af ældre og moderne kunst.
Også for børn er der et udstillingsrum kaldet Eventyrrummet med bl.a Johannes Larsens illustrationer til historierne Lille Mis og den Grimme Ælling

Krigsbunker i Kerteminde: Det er et " billede" fra den kolde krig. Det var et stort netværk af kommandecentraler og krisestyringsanlæg. Det er en historisk tidslomme. Kerteminde KC var 200 kvm. stort. I dag er det museum.
Museet drives af frivillige og man kan bestille en guidet tur
Klik for at vise kortet