{{filter.label}}

Ferieboliger i Cres

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Byen Cres ligger i den nordlige del af øen Cres. Byen er en kendt ferieby. Byens havn ligger inde i den lange bugt, afskærmet af højderne bagved. På øen dyrkes produkter som frugt og grøntsager og der fremstilles kryddersnaps.

Cres gamle bydel er meget charmerende, de små sammenbyggede stenhuse, der bærer præg af, at de har stået der i mange år.

Cres har flere tilbud til feriegæster, der er hoteller med sportstilbud, rigtig godt udstyrede ferielejligheder og feriehuse. I Cres er der indkvarteringsmuligheder der dækker alle behov.

For dem der vil holde aktiv ferie er der rige muligheder, dykkerskole, tennis, bordtennis, sejlsport, minigolf og surfing.

For lystsejlere er Cres et godt udgangspunkt for at udforske det koratiske ørige. Der er mange små havne som i Cres, også i Martinscica, Valun og Beli. Der er et utal af ankerpladser

I den lille landsby Orlee ( 12 km) kan man se den hvide gribs redepladser.
Man kan måske endda få øje på en flyvende hvid grib

Strande:

Der er mange skønne strande især mellem byen Cres og bugten Ustrine. Nogle strande kan nås til fods, man kan gå gennem gamle stier og olivenhegn og de grønne områder med duftende krydderurter

Der er mange bådudflugter, der daglig bringer gæsterne ud til strandene. I Zanja bugten kan man besøge den blå grotte.

Seværdigheder:

Byportene er indgang til den gamle bydel. Byportene Marcela, Bragadina og den hellige Mirkulo blev bygget i det 16. århundrede.

Lubenice:

Den lille Lubenice ligger på en klippe, der hæver sig 378 meter over havets overflade, det er et udsigtspunkt, der giver et flot udsyn over omgivelserne. Her bor 8 personer, omgivet af resterne fra bymuren. Fæstning og kirke er også et besøg værd.

I den lille landsby Valun kan man bese en af Kroatiens betydligste kunstskatte Tavlerne fra Valun

Musset i Cres, der ligger i et historisk palads, som er philosoffen Franje Petrics fødehje,. Palds Arsan er en smuk Renaissance bygning. Museet har løbende udstillinger.

Der er flere kirker i Cres bl.a. den hellige Maria bygget i det 16. århundrede og kirken den Hellige isedor, samt et benediktinerkloster og et Franciskanerkloster