{{filter.label}}

Øen Ugljan

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Blot få sømil fra Zadar ligger den dejlige ø Ugljan i det nordlige Dalmatien. Øen har rigtig mange oliventræer, smukke grønne områder, samt et utal af sten og sandstrande. Øen består af 7 landsbyer, en lille bro fører over til øen Pasman. Historisk set, kan man gennem arkæologiske fund, følge øen helt tilbage til tidlig stenalder. De første mennesker på øen, blev først omtalt i byer i slutningen af 13. århundrede.

Øen henvender sig ikke blot til badegæster, men der er også tilbud til de kulturinteresserede, mange spændende bygningsværker. For vandrere og naturinteresserede er der vandreveje og skjulte bugter. Netpo i sommermånederne er der mange tilbud til gæsterne, i form af kulturelle fester. Næsten hver by har noget at tilbyde. I Kali er der fiskemarkeder, i Preko den traditionelle " Prijeska Legrica " fest eller poisi aftener i Brizicev

Strande: der er talrige strande på øen. Den dejlige sandstrand Mostir i Preko, stranden er familievenlig. Andre strande er sandstranden i bugten Luka, klippebugten Cinta samt strande ved Uglias hoteller.

Underholdning og fritid: Der er rigtig mange sports og fritidsaktivietter. I Preko kan man leje vandcykler og kajakker. Ved stranden Mostir er der volleyball og beachvolleybaner og i Varos er der tennisbaner.

Marina: Marinane i Sutomiscica. Olive Island Marina ligger direkte overfor Zadar på Uglian. Tankstation for både findes i Preko havn.

Dykning: i vandet rundt omkring Uglian er der mange muligheder for gode oplevelser for dykkere. Der er også undervisning og kurser i Uglian.

Vandreture: der er ca. 20 vandreruter på Uglian, så man kan opleve øens bugter og små byer.

Cykelveje: cykelveje fører langs kysten og de små høje inde på øen.

Andre sports og fritidsaktiviteter: klatresport i Zeljian. Klatre område sydvest for Sv. Mihovil. For lystfiskere er der fiskepladser eller guidede ture.

Arrangementer: hele sommeren er der talrige fester, koncerter og open air disco er blot nogle af dem.

Man kan sejle over til fastlandet fra en af de 7 byer på øen:

Hovedbyen Eilands ligger langs hovedvejen og er på den måde forbundet med resten af byerne. Kulturelt set er byen interessant. Ruiner, gamle basilika, olivenolie fremstilling, bygningsværker fra 1. århundrede. I nærheden af havnen ligger et historisk Franciskanerkloster fra 15. århundrede

Kali: er en fiskerby med 2 havne og et særligt middelhavspræg, små gyder og typiske stenhuse. Landbrug og olivenolieproduktion er vigtig for byen. Byens kirke Hl. Laurentius har navn efter byens skytshelgen.

Kukljika: der er en fiskerby som råder over en stor havn. I byens centrum er der flere historiske bygninger og kirken Hl. Jerolimas fra 15. århundrede. I begyndelsen af august afholdes øen Uglians mest elskede festival med prosession " Gospa od Snijega "

Lukoran: ligger midt på øen, tæt på Preko. Tidligere var byen et yndet feriested for velstillede familier fra Zadar. Lukuran er omgivet af pinjeskove og en skjult romantisk bugt. Byen har en stenstrand omgivet af krystalklart vand fra Pasmankanalen.

Poljana: er en af de mindre byer på øen. Grundet det milde middelhavsklima, dyrkes der frugt og grøntsager, byen bliver også kaldt Zadars have. Afgrøder fra marker, frugter og forskellige planter sælges dagligt på markeder i Zadar.


Preko: er en havneby med færgeafgang til Zadar. Byen er præget af bygninger i dalmatisk stil. Der er mange store huse ejet af velhavende familier fra hele landet. I nærheden af byen ligger bjerget de Hl. Michael, hvorfra man har en fantastisk udsigt. Sandstranden " Jaz " er kendt for at være meget ren og den har også det blå flag.

Sutomiscica: byen ligger godt beskyttet i en bugt og for lystsejlere er den et spændende anlægssted. Indbygger ei byen ernærer sig ved landbrug og fiskere. I byen ligger et barokhus fra 17. århundrede, som har tilhørt en kendt kroatisk familie. Byens spisesteder byder på landtypiske retter især fiskeretter
Klik for at vise kortet