{{filter.label}}

Øen Vir

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Den skønne lille by Vir, ligger på øen af samme navn og ca. 30 km nordvest for Zadar i regionen Dalmatien. Fra fatslandet ved Privlaka kan man via bro nå feriebyen Vir på øen Vir. I byen er der fine indkøbsmuligheder, souvenirsboder, oste og grønsagsmarked.

For badegæster er Vir et rent slaraffenland , man har hele 28 strande til sin rådighed. Der er strande til børnefamilier, klippe og naturstrande og rolige bugter, udvalget er stort. Stranden byder på mange forskellige fritidsaktiviteter.

Om aftenen venter det typiske Dalmatiske køkken i talrige spisesteder og restauranter. Derefter en romantisk spadseretur langs bugten. Man kan også nyde musik fra baren eller danseterrasser og beachclubs for at forlænge en dejlig aften.

Seværdigheder i Vir og omegn:

Kastelina ligger på sydkysten tæt på stranden Sapovas. Anlægget er fra 17. århundrede, der er kun mure og tårn tilbage

Kirken Sv. Juraj blev bygget på fundamentet af et gammelt kapel i 19. århundrede. Det særlige ved kirken er at kirkerummet er fritstående og står overfor kirken

Underholdning og fritid:

Marina og havnen ved Vir: Virs største havn ligger nedenfor centrum ved sydkysten. Der findes flere små havne og anløbssteder langs hele ksyten ved øen Vir.

Dykning og snorkling: dykker centrum Scuba Diving i Vir, hvor der er undervisning på flere niveauer. Der vil være mulighed fror at dykke efter gamle skibe i omegnen.

Andre vandsports aktiviteter: Vandaerobic ved stranden jadro, udlejning af jetski, både og speedbåde. Roture i kajak på Zrmanja floden.

Cykelture: udforsk det idylliske vesten på cykel. Fra Vir går der moutainbike ruter til udsigtspunkter og til bugten. Mountainbikes kan lejes

Vandreture: der er vandreveje rundt på øen, som fører forbi flere seværdigheder.

Andre sportsmuligheder: I Vir kan man leje motorcykler, så man let kan besøge de nærliggende byer.

Arrangementer og kultur: der afholdes koncerter med live musik, folkklore og fiskerfest om sommeren. Særlig er festen for skytshelgenen Sv. Juraj, som afholdes midt i april og for Sv. Ivan i august. Den 13. august afholdes " Virskanoc ", En folkefest hvor man fejrer øen Virs overgivelse i 1908 fra ejeren Augusta Obradovic og de 98 famlilier på øen. Det fejres med fyrværkeri, musik, dans og sang.

Nattelivet: der er mange beach og cocktails barer samt disko Bar. Der er dans og live musik.


Indkøb: der er gode indkøbsmuligheder. I hovedgaden er der indkøbscenter og små butikker

Restauranter og Cafeer: Overalt i byen er der restauranter, pizzeriaer, tavernaer, cafeer og barer.


Strande:

Stranden Jadro, stor strand nær centrum ved sydkysten, det ber en fin stenstrand med krystalklart vand. Der er sports og fritidstilbud for alle aldre. Der er restaurant, strandbar og udlejning af liggestole og parasoller.

Stranden Sapavac ligger direkte ved fæstningen Kastelina

Stranden Lucia ligger på feriebyens nordlige side

Strande i Duboka Draga bugten. Med klipper, klart vand og stykker med sandstrand
Klik for at vise kortet