{{filter.label}}

Sommerhuse i Rønne

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Rønne er Bornholms største by, hvis man kommer sejlende til Bornholm, stævner man ind i Rønne havn, som ligger lige ved foden af St. Nicolaj kirke. Det er en livlig og meget befærdet havn.

Rønnes historie:

Rønne nævnes i historien første gang i 1277, og i 1327 blev Rønne udnævnt som købstad.

I 13. og det 14. århundrede kom der ofte skibe fra Tyskland og de købmænd der var med, kom til at dominere handlen i byen i mange år, og allerede dengang var Rønne Bornholms vigtigste by.

I byens gamle bydel byggede man i 1200 tallet et kapel, der gennem mange år, i takt med byens udvikling blev til den kirke som i dag står som St. Nicolaj kirke. Fra år 1866 var der en fast skibsforbindelse til København som bevirkede at byens handels og industri udbyggedes.

Under 2. verdenkrig var Bornholm et af de steder, der blev bombet og det endda efter Danmarks befrielse i maj 1945. En stor del af husene i Rønne blev bombet, og de huse der står tilbage i dag er de såkaldte bombehuse, som blev bygget efter krigen. Det store genopbygningsarbejde gik i gang og derfor står der i dag, mange af de små bombehuse i mursten mellem de gamle bindingsværkshuse. Et særlig minde fra dengang kan ses hvis man går i tur i den gamle bydel i Rønne, for på et af bombehusene lige ved kirken, er der et stort relief over en dør, der giver et tydeligt billede, af den svære tid på Bornholm.

Også svenskerne hjalp på en måde til med genopbygningen, ved at donere flere hundrede røde træhuse, såkaldte svenskerhuse. Rønne er i dag en veludviklet by med øens administrative center, bl.a. sygehus, politistation, domhus og diverse uddannelses steder.Der er stor fiskeri industri og større industri virksomheder.

Seværdigheder og arrangementer:

Rønnes centrum er store Torv, som egentlig var eksercer plads for militæret, men hvis du besøger torvet i dag er det mødested for gæster og bornholmere, der beundret byens springvand og granit skulpturer eller nyde en kop kaffe på en cafe, eller på opdagelse i butikkerne. På markedsdage er det en særlig oplevelse at være på storetorv. Fra tidlig morgen kommer bornholmerne fra hele øen og stiller deres boder op, hvorfra de sælger hjemmelavet husflids arbejder, granit smykker, lys, tøj, grøntsager og meget mere, også øen slagtere og fiskehandlere sælger friske varer fra deres vogne.

Rønne har et rigt musik og kulturliv musikhuset ligger på torvet og her kan man opleve koncerter med kendte musikere fra ind og udland. Byen har også en biograf hvor der vises film, musicals og opera.

Strandene omkring Rønne:

Byen har dejlige strande til alle sider, nævnes kan Nørrrekås og 2 kilometer fra byen ligger den populære Antoinette strand og ca. 1 km fra byens centrum findes man naturområdet Galløkken, med den dejlige Galløkke strand.

Kunstmuseet Hjorts Fabrik som er en 100 år gammel keramikfabrik, det er noget ganske særligt, og bevæge sig rundt inde i det store fabriksanlæg, man føler nærmest at man bevæger sig rundt i flere generationers historie. Man har mulighed for at følge de gamle arbejdsmetoder, og se produktionshaller som ser ud, som de gjorde for 150 år siden. Museet har både en historisk udstilling og en udstilling om nutidens keramik fremstilling, der er mulighed for at købe keramik.

Bornholms Kulturhistoriske museum:

Hvor man får et indtryk af forhistorie og nyere tid, der er udstillingsgenstande som bl.a. bornholmerure og guldgubber m.m.

Bornholms Museum: som indeholder samlinger der viser bornholms historie fra gammel tid og til i dag. Museet har nogle særlige aktiviteter for børn, man kan prøve at skrive med griffel, eller man kan prøve at være arkæolog på museet, eller man kan prøve at finde trolden Krølle Bølle på museets hylder.

Tur i byen:

Det er ikke blot torvet der er spændende at bevæge sig rundt i , men gå også en tur i de snørklede gader, med de smukke gamle bindingsværkshuse og de frodige have.
Klik for at vise kortet