{{filter.label}}

Ferielejligheder i Wien

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Østrigs hovedstad Wien ligger i landets østlige del ved floden Donau.

Wien er kendt for sin kultur, kunst og arkitektur. Kendte personer som Mozart, Beethoven og Sigmund Freud har boet i byen.

Seværdigheder:
Wiens vartegn er Stephansdom som man begynde at bygge i det 12. århundrede og i dag er det Østrigs mest betydningsfulde gotiske bygningsværk.

Domkirken er 107 meter lang, 34 meter bred og der er ialt 4 tårne, det højeste er 136 meter højt og hvis man tager de 343 trin op til tårnets top, bliver man belønnet med en fabelagtig udsigt over Wien. Der er ialt 13 klokker.

I kirkens indre er der sket flere forandringer helt frem til baroktiden. I kirken finder man altre og sidebygning, alt er rigt udsmykket. Særlige prominente personer ligger begravet i kirken, andre ligger begravet i kirkens katakomber. Der er flere guidede ture daglig gennem kirken og katakomberne.

Wiener Riesenrad blev rejst i 1897 i forbindelse med Kejser Franz Josefs 50 ård tronjubilæum. Der Riesenrad har ofte haft en rolle i store film

I den indre by ligger den elegante Ringstrasse hvor der ligger mange smukke bygninger:

Burgteather fra det 18. århundrede, Wiens Statsoper der opfører talrige operaer årligt. Wiener Opernball hvortil deer knytter sig mange særlige arrangementer. I Hofburg udstilles mange værdifulde Habsburger værelser . Foresvisning af de berømte Lipizzaner heste fra Hofreiterschule.

Wien er også kendt for sine kejserlige paladser bl.a.a sommerslottet Scönbrunn, I Museums Quartier er historiske bygninger og værker ad Egon Schile og Gustav Klimt at se.

Wien har flere loppe og antikvitetesmarkeder med rigtig mange udstillere

Delikatesser fra Wien: Figenmarmelade, rosinsirup og sneglekaviar. I områder produceres udmærkede vine

I store drivhuse dyrkes ca. 200 figentræer, der fremstiller figenmarmelade og figenlikør. Der dyrkes grøntsager og krydderurter og øl. Alle fremstillede varer er af høj kvalitet.
Klik for at vise kortet