{{filter.label}}

Ferieboliger i Grasse

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Byen Grasse ligger i Cote d'Azurs bagland. Man kan nærmest sige det er Middelhavets balkon.Mange vil nok kende Grasse som parfumens by. Den verdensberømte Roman de Parfum, men byen er andet end parfume, der er arkitektoniske smukke bygninger, museer og kirker

Historie: Byen er grundlagt i det 11. århundrede. Efter erobringen af Grasse gennem Grev Roimund Berenger af Provence i 1227 fulgte tiden hvor byen som bispesæde fra 13. til 18. århundrede. I 1860blev departementet Alpes Maritimes sammenlagt med grevskabet Nice. Historien om rosens by er tæt knyttet til parfumeindustrien. Denne industri var nok ikke blevet til noget hvis byen ikke var blevet grundlagt for de mange år tilbage.
I det 19. århundrede blev byen udnævnt til kurby

Seværdigheder: Byens nok vigtigste seværdighed er det internationale parfumemuseum. Det er et stort museum med mange afdelinger. Der er parfume og rundt omkring i alle hjørner står der planter så man kan få duft oplevelser. I flere vitriner står der udstillet flaconer og parfumer.
Rundt omkring i byen kan man frit gå ind i parfumerierne og nogle steder kan man være heldig at få en gratis prøve.
I byens gamle bydel med de smalle krogede gader er de smukke middelalderbygninger. Byens samlingssted er Place aux Aires, her mødes indbyggerne og turister måske i en af restauranterne på stedet.

Katedralen Notre Dame de Puy er bygget i gotisk og romansk stil

Marinemuseet er et museum for kunst og historie, hvor man kan få et indblik i historien.
Der findes også grønne oaser i byen, maleriske haver bl.a Jardin di Plantes. Det var her Napoleons søster ofte opholdt sig om vinteren.

Arrangementer:

En af de største fester i byen Expo Rose, som afholdes midt i maj måned. Mange turister kommer til byen for at se de ca. 40.000 forskellige roser der udstilles. Når man går rundt i byen er der en svag duft af roser.

I august afholdes Jasmin festen. Den fest har en botanisk baggrund i det netop på den tid af året blomster jasminen.

Udflugsmål: Når man besøger parfumebyen Grasse må man ikke glemme at tage en udflugt ud til de blomstrende marker i Domaine de Manon der ligger få kilometer fra byens centrum. Her vokser lavendler, mimoser, jasmin og mynte. Det er nogle af de planter der bruges i parfume industrien.

I vestalperne kan man køre en tur med bjergtoget hvor man kan se forskellige dyrearter
Klik for at vise kortet