{{filter.label}}

Feriehuse i Zadar

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Ved indgangen til regionen Dalmatien, ligger den store historiske by Zadar. Byen har en moderne del og på en halvø ligger den anden del, den gamle bydel, hvis man går gennem den, er det som at gå gennem et museum under åben himmel, byens 300 årige historie. Der er rester af bygninger fra romertiden, gamle bymure og porte fra middelalderen, til mere moderne seværdigheder på halvøens nordlige del, der er smukke torve og vandorgel, det er blot noget af det man kan opleve.

Byen byder også på fine badestrande og rene badebugte. Desuden er der familievenlige strande og fritidsaktiviteter, bar og restauranter.

Om aftenen er der mulighed for at nyde en lækker dalmansk middag med et glas af den gode hvidvin Zertica. Man kan også opleve det fantastiske skue der udspiller sig over horisonten, når solen går ned over øen Uglian. Hvis man hellere vil opleve byens enestående natteliv er det også en valgmulighed.

Stranden Kolovare er Zadars kyststrand i den gamle bydel i østlig retning. Det er en blanding af sand og stenstrand. Man kan solbade på grønne områder og finde skygge under store træer. Der er talrige sports og fritidsaktiviteter, desuden er der strandbar.

Stranden ved bydelen Diklo hvor der ligger feriehuse og villaer tæt ved stranden. Der er restauranter og barer.

Strande i Kozino: lidt nord for byen Kozino ligger de dejlige strande Sv. Bartul og Perustine.

Andre strande ved Zadars Riviera: Der er mange strande i omegnen af Zadar som Uskok, Punta, Scala og menage langs Zadars Riviera.Nogle af dem kan man komme ud til med taxabåd fra Zadar,


Seværdigheder; en tur gennem den gamle bydel

Vandorglet: er noget helt specielt. Det er planlagt af arkitekten Nicola Basic og det blev færdigt i 2006. Orgelet består af : på en længde af 60 meter er der et antal trin, for enden af trappetrinene er der 35 rør kaldet Labirne ( piber) bygget på bredden. Når bølgerne rammer opstår dette naturorkester med 7 akkorder og 5 toner.

Pozdrav Suncu: er nok Zadars smukkeste og mest romantiske oplevelse. På 22 meter er anbragt 300 glasplader i alle mulige farver der er belyst om aftenen, glaspladerne får et helt særligt skær, når den nedadgående sol rammer dem.

Forum: befinder sig foran kirken del hl. Donatus og ærkebiskop. Denne enestående plads er fra romertiden i perioden 100 f. Kr.-300 efter Kr.

Folkepladsen Narodni Trg.: pladsen har lige siden renæssancen været byens midtpunkt. Bygningen Gradska Straza er fra 1562, den ligger på den nordlige side og i 1768 blev klokketårnet bygget. På pladsen ligger også Laurentis kirke fra det 11. århundrede

Andre seværdigheder: der er flere sakrale bygninger, katedralen Hl. Anastasia, kirke og kloster Hl. Maria, kirken Sv. Donat, kikren den hellige Simun og franciskaner klosteret. Desuden er der bymuren og byporten, man kan også se fæstningen og talrige museer og gallerier.

Underholdning og fritid: For såvel børn som voksne er der talrige sports og fritidsaktiviteter. Omkring Zadar og ved de små øer, er der ankerpladser og marinaer. For dykkere er der dykkercentrum Zlatna Luka, der er kurser på flere niveauer. Yderligere sportsaktiviteter: vandcykel, kajakture, fiskeri, tennis, fodbold og volleyball.. Der er flere wellnesscentre på hotellerne. Der er gode tilbud til cyklister og vandrere. Man kan også oplyse Dalmatien til hest.

Arrangementer og kultur: der er musikfestivals med klassisk musik, rockmusik og elektronisk musik. Der afholdes teaterforestillinger, filmfestivals og messer, samt underholdning for enhver smag næsten 365 dage om året.

Indkøb: der er flere store supermarkeder og indkøbscentre i byen. Der er utallige restauranter, tavernas der serverer typiske dalmanske retter og restauranter hvor priserne er rimelige men også eksklusive gourmet restauranter

Zadar har et stort tilbud af offentlige transport muligheder. Der er regelmæssige busafgange fra bymidten ud til de mindre nabobyer. Der er flere parkeringspladser , der alle er gebyrpligtige. Man kan sejle med taxabåd ud til de mindre øer
Klik for at vise kortet