{{filter.label}}

Ferie på Øen IZ

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Som en lille perle hæver øen Iz sig mellem små og store ferieøer i Adriaterhavet. Iz er det helt rigtige feriemål for sejlere og for dem der vil slappe af. Lige meget hvor man befinder sig på øen, vil de rolige indbyggere være venlige og imødekommende. På den 18 kvm. kilometer store ø er der 2 byer.

Veli IZ som er hovedbyen. Husene på øen har fordelt sig rundt om bugten, de ligger godt beskyttet af Marinaen. Den lille by ånder af fred og ro. Byens bygninger er meget harmoniske der er 2 kirker Hl. Peter og Paulus. For sejlere er byen det rene paradis.

Mali IZ er en lille landsby der ligger på sydsiden. De få indbyggere lever af landbrug, fiskeri og turisme. Byen er kendt for sin fremstilling af keramik efter meget gamle traditioner

Strande: Enhver feriegæst kan finde den strand der passer, for langs hele bugten er der fine badestrande.

Seværdigheder: Etnografisk samling som med hjælp og velvilje fra adelsfamilien Fanfogna, hvor der hver sommer i peiroden 15/06-31/08 er en udstilling med effekter fra Zadars museum. Der er køkkenredskaber, keramik, landbrugsværktøj m.m.

Regional kulturhistorisk samling: I nærheden af Mali IZ ligger den lille bygning Knez. I bygningen ses en udstilling af billedeer, skriftstykker og andet der har relation til IZ kulturhistorie. Udstillingen er åben fra 15/06-31/08

Underholdning og fritid: Øens store højdepunkt er en 2 dages festival. Indbyggerne opfører traditionelle danse, fortæller historier og festen afsluttes med besøg af en kendt sanger. Det vigtigste er dog valg af økonge, der bliver fundet frem til , ved en 2 dages konkurrence mellem de 2 byer. Konkurrencen kan være sækkevæddeløb, fodbold, vandkamp og tovtrækning. Valg af kongen er en gammel tradition, tidligere havde kongen en funktion. I dag har kongen ingen magt, han er symbol for en gammel tradition.

Den traditionelle lerkar-Iski Lopizi: I nærheden af Mali er der et sted hvor man udvinder ler. Udfra disse fund er der udsprunget en mangeårig keramik produktion, lerkar iski Lopzi, det er et kar der bliver brugt til at lave mad i. Det mest kendte er lerlåget "Peka " der er fremstillet i Kroatien og det bliver anvendt ved tilberedning af mad over ild, som er kendt i Kroatien.


Oliveolie: de mange oliventræer bliver omhyggelig passset og høstet inden de ender i olivenpressen. Forarbejdningen sker i Velitz. Det er olivenolie af høj kvalitet

Restauranter og cafeer: I hovedbyen og de omkringliggende bygninger findes flere gode restauranter, der serverer retter fra det dalmanske køkken dertil egnens vin.

Indkøbsmuligheder; I hovedbyen er der mindre supermarkeder med et stort udvalg.
Klik for at vise kortet