{{filter.label}}

Hvar

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Den enestående by Hvar ligger på øen Hvar i regionen Dalmatien i Kroatien. Øen Hvar er blandt verdens smukkeste øer. Og at byen Hvar er noget ganske særligt, kan udtrykkes med få ord, nemlig byens navn nr 2: Kroatiens St. Tropez

Byen ligger på øens sydside godt beskyttet i en bugt. Fra fæstningen Spanjol, der ligger højt over Hvar, erd er en fantastisk udsigt over Hvars gamle bydel og den nærliggende øgruppe Paklinski Otoci.

Ved byens havn ligger mange lystsejlere for anker. Der er skønne strande med rent og klart vand. Der er også gode udflugtsture til de omkringliggende øer. I byens midte ligger hovedtorvet med bl.a. byens vartegn kikren Sv. Stepjan, desuden ligger der flere små butikker, hyggelige cafeer og gode restauranter rundt om på pladsen.

Strande:

Stranden Majerovica ligger i byens vestlige del, det er en stenstrand, men der er også store klipper.

Strand Momo ligger ved luksushotellet Amfora. Stenstrand med pladser til solbadning. Der er udsigt til øgruppen Otoci. Der er strandbar. Udlejning af liggestole og parasoller.

Stranden Kriznog Puta ligger få minutter fra centrum. Velegnet for familier med børn, der er omklædningskabine, der kan lejes liggestole og parasoller.

Stranden Krzbi Rat. Det er en lille strand, der ligger i Hvars udkant. Det er en klippe og stenstrand.

Stranden Pokonji Dol ligger i udkanten af byen i østlig retning. Det er en stenstrand. Udlejning af liggestole, kanoer, cykelbåde og parasoller. Der er en restaurant.

Der er også fine bademuligheder på øgruppen Paklinski Otoci som ligger ud for Hvar.

Seværdigheder:

Den hellige Stepans Plads ligger i byens centrum. Pladsen er meget stor og der ligger mange historiske bygninger. Det er byens samlings punkt

Riva med marina

Der er en 250 meter lang promenade med store palmer og talrige restauranter og barer

Katedralen Den hellige Stephan: den har navn efter byens skytshelgen. Den ligger på den store plads i byens centrum. Kirken stammer fra renæssance og baroktiden

Teateret blev oprindelig bygget i 1579 som værftshal og først i 1612 blev det Balkans første offentlige teater. Det har en spændende historie og i år 1900 blev det komplet renoveret. I de samme bygninger ligger der også galleri med samtidens kunst.

Loggia: i 1571 blev det smukke guvernør palads fuldstændig ødelagt. Men i 16-18 århundrede blev facaden restaureret. I dag er der kursalon, cafe og balsal for det kroatiske elite. Over loggia ligger restaurant San Marco

Fæstningen Fortica Spanjola: den nligger ca 15-20 minutter til fods fra byens centrum. Fra fæstningen er der en smuk udsigt over Hvar og øgruppen Palinski Otoci

Franciskanerkloster: der er kun få munke på klosteret, de passer kloster museum. Klosteret ligger ved stranden Kriznog Puta , det stammer fra det 15. århundrede og det var et yndet udflugtsted for søfarere.

Underholdning og fritid:

Byens havn er anløbssted for mange lystsejlere. Det klare vand er velegnet for dykkere og dem der vil snorkle, det er det perfekte sted, hvis man vil udforske verdenen under vandet. I de mange bugte er der gode muligheder for kajakroere. På sydsiden af øen Hvar er der klatreområder. Der er også mange vandreveje f.eks. Zavala promenadevejen, vejen fra Milna til Velo Grablje og fra havet til Sveti Nikola.

Arrangementer:

Sommerfestival, koncerter på byens hovedplads og flere andre steder bl.a. franciskanerklosteret i Maj.

Yacht ugen: det er for sejlere en uforglemmelig oplevelse. Turen strater i Split og går til flere byer og øer. Det er en stor oplevelse at iagttage når sejlerene ligger til i Hvar eller Palmizana( Palinski Otoci)

Hvars natteliv er kendt langt omkring. Der er et stort udvalg af diskoteker, cocktailbarer, nævnes kan Carpe Diem en meget kendt club med lange btraditioner. Hula Hula beachbar med tilhørende restaurant Bubba Gump der serverer lækkre retter og drinks. Pink Champagne Bar. Strandclub Bonj les Bains, Bar The Top, Kira Bar og Seven.

Praktiske oplysninger: der er flere supermarkeder, frugt og grønt marked samt flere special butikker og souvenirboder. Færger til og fra Hvar. Der er 2 bilfærger fra Split til Hvar. Der er en personfærge
Klik for at vise kortet