{{filter.label}}

Jelsa

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

På øen Hvar ligger byen Jelsa, den ligger midt på øens nordkyst. Jelsa er en prægtig by, med små stenhuse, som er typisk for Dalmatien, seværdig er tårnet på kirken Maria Himmelfart.

Byen har et stort udvalg af tilbud til feriegæster. Gode hoteller , private ferieboliger og eventyrlige strande.

Det centrale punkt i Jelsa er torvet med Maria Himmelfart kirken og de fine restauranter og tavernas der serverer typisk middelhavsretter og udmærkede vine. Om aftenen er der liv i barer og clubs.

Strande:

Strand Mina ligger ca 10 minutter fra centrum. Mina er en af de mest elskede strande. Det er en fin sandstrand, der er pladser til solbadning og et afsnit med klipper. Stranden har omklædningsrum og brusekabiner. I umiddelbar nærhed af stranden er der restaurant og strandbar.

Stranden Grebisce ligger ca. 4 km øst for Jelsa, afstanden kan tilbagelægges på 10 minutter i bil. Ved stranden ligger campingpladsen Grebisce. Stranden har afsnit med klipper såvel som et afsnit med sand, velegnet til familier med børn. Der er restaurant i nærheden og i kanten vokser store pinjetræer, hvor man kan søge skygge på varme dage.

Stranden Vitarnja ligger i bugten. Det er en fin stenstrand med afsnit af klipper , men det hele er kombineret med det azurblå hav. Stranden ligger 10-15 minutter til fods fra Jelsa centrum.

Andre strande: Stranden Zencisca. Strandene langs Hvars nordkyst, og strandene i bugterne Mala og Velika Stiniva

Seværdigheder:

Resterne af fæstningsanlægget Port. Det ligger syd for Jelsa .Porten er fra det 4.århundre før Kristus. Mange vandrere har stedte som udflugtsmål og vil få en enestående udsigt over øen Hvar.

Ruinen af fæstningsanlægget/byen Galesnik. Man kan nå Galesnik til fods. På den 1500 kvm. store areal er der ca. 80 meter tilbage af bymuren, desuden er der nogle få bygninger tilbage. Fæstningen ligger 230 meter over havets overflade og udsigten fra stedet er enestående.

I Jelsas centrum ligger kirken Maria Himmelfart bygget i det 13. århundrede og udbygget i det 16. århundrede. Kirken består i dag af 4 kapeller.

Andre sakrale bygninger: Kirken Maria Lys den er byugget i det 16. århundrede og den ligger på Racic højen, kirken er udbygget i det 19. århundrede.

Parken Perivoj: her kan man slappe af på sin tur gennem parken. Det er et parkanlæg med store pinjetræer, popler, grantræer og palmer, man kan sidde på en bænk i skygge af de store træer.

Placa: det store torv i byens centrum, pladsen blev anlagt i det 16. århundrede men den er blevet udviklet med årene siden. I dag er der en plads med restauranter, små cafeer og butikker. I 1934 blev der installeret springvand, desuden er der en drikkevandskilde Slatina, der har sørget for rent vand til byens befolkning i mange år.

Kapellet og plads Sv. Ivava: Torvet og kirken Sv. Ivana fra det 17. århundrede er et af de smukkeste området i Jelsa. Stedet er omgivet af Dalmatiske stenhuse og et kapel.

Underholdning og fritid: Jelsa byder sine gæster på et stort udvalg af fritids og sportsaktiviteter.

I byen lille havn er der flere ankerpladser for fritidssejlere. Man kan snorkle og dykke, der er dykkercentrum. Andre fritidsaktiviteter som minigolf og tennis er også en mulighed. Der er vandre og cykelstier, så man kan opleve den skønne natur på nært hold. I Park Hvar Jelsa bydes på mulighed for volleyball, beachvolley, badminton m.m.

Arrangementer: byen Jelsa er ikke kun til at se på, men prøv også at smage de mange frugter og noget ganske særligt Andro Tomic' vinklæder. Her kan man smage udsøgte vine.

Hvert år i påsken, helt præcis skærtorsdag aften kl. 22.30 kan man opleve påskeprocessionen Za Krizem, der afholdes i Jelsa sammen med nabobyerne.

Fra 20. juni til 20. August afholder Jelsa kultursommer, med et stort program der indeholder teater, folklore og musik arrangementer. Det afsluttesmed et kæmpe fyrværkeri.

Den sidste weekend i August afholdes der vinmesse, desuden er der koncerter og anden underholdning.

Praktiske oplysninger: det er et stort udbud af supermarkeder, butikker og små boder, hvor man kan købe frisk frugt og grønt. Foruden byen s bedste restaurant Me and Mrs. Jones er der flere gode restauranter og barer
Klik for at vise kortet