{{filter.label}}

Ferie i Vela Luka- et godt valg

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Byen Vela Luka er øen Korculas største by og den ligger på øens vestlige kyst. Vela Luka byder på mange historiske seværdigheder. Der er et rigt udvalg af sports og fritidsaktiviteter. I de mange små bugte er der rigtig fine badestrande. Der er middelhavsklima og byen ligger i læ af bjergene Spilinski og Humic, hvor også en del af byen ligger.

Seværdigheder: hulen Vela Spila er kendt for sine historiske fund, de går 20.000 år tilbage og viser de første menneskers liv i den sene stenalder.

Kulturcentrum: ligger midt i byen. Her finder man en stor kunstsamling skænket af kunstnere fra hele Europa. Der er også en stor arkæologisk samling med fund der viser byens tidligere tid.

Kirken St. Joseph: den klassissistiske kirke er færdigbygget i 1948, kirken er udsmykket me drelieffer af kunsterinden Anka Prizmic. Kirken er centrum for katolske festdage og ceremonier.

Kurcentrum: hvis man gerne vil lade sig forvænne er Kalos stedet. Helene mudder er brugt til helbredelse og behandling gennem flere generationer.

Underholdning og fritid: vandsport, dykning og snorkling, båd-udlejning. Anlægsplads for lystsejlere, fiskeri, vandreture, trekking, cykelruter. Festdag for skytsengel afholdes 19. marts. Der er restauranter, cafeer og barer
Klik for at vise kortet