{{filter.label}}

Bo i en ferielejlighed i Rom

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Book on-line hos Italiavillas


1. Vælg det ønskede feriehus

2. Indtast dato + antal voksne + børn

3.Udfyld formularen med navn , adresse og e-mail adresse

4. Book og betal på hjemmesiden

5. Herefter bliver en kopi af bookingen sendt til din e-mail adresse

-----------------------------------------------------Ønsker du at kunst og kultur skal være det primære indhold i den ferie, er det vigtigt at have en base det rette sted. Så gå ikke glip af vores udvalg af ferielejligheder . Kontakt os , så hjælper vi dig med at finde den ferielejlighed der dækker dit behov.

Ro0m har en spændende historie, der går mere end tusind år tilbage. Rom er også kristendommens centrum med Vatikanstaten og hovedsædet for paven. Rom har talrige seværdigheder der er yderst interessante, mange bygningsværker fra det romerske rige. Rom er en stor by med ca. 3 millioner indbyggere, det er derfor ikke uden betydning at din feriebolig har den rigtige beliggenhed

Det kan også være hyggeligt at slendre rundt i byens centrum for at shoppe i en af de mange små og store forretninger, hvor mode og skuggekunst blomstrer. I nærheden af den Spanske Trappe er der modebutikker, hvis varer er til rimelige priser. Der udbydes et utal af souvenirs. Men på Piazza Navona holder flere kunstnere til, de maler olie og akvarel billeder fra Roms mange smukke områder.

Der er også mange delikatesse forretninger i byen, det er bl.a. vin, honning, olivenolie, alle former for pasta, ost og skinke. I din ferielejlighed kan du evt. selv tilberede lækre måltider med nogen af disse lækkerier

Rom er en kulturmetropol, der er over 80 teaterscener hvor der er åbent fra oktober til maj. Også om sommeren kan du opleve teaterforestillinger på friluftsscener. Og musikken spiller en stor rolle, der opføres koncerter i store koncertsale og i små klubber. Om sommeren er der musikfestivals.

Men de største kulturoplevelser er de talrige museer, antikke monumenter og kunstgallerier. En ting står klart når du planlægger ferie til Rom, der skal bestilles en feriebolig i mere end en uge, for at nå at se nogle at de mange seværdigheder Rom byder på.

Rom har en meget interessant historie, allerede i antikken og den efterfølgende kejsertid var Rom en vældig metropol, allerede på den tid blomstrede arkitekturen, nævnes kan arenaer, trumfbuer og paladser med prægtige sale. Senere opfandt romerne et nyt byggemateriale kaldet romersk beton, som var en special blandig af vulkansand, kalk og vand. Dette blev grundlaget for byggeriet, nogle bygninger blev derefter beklædt med teglsten eller marmor.

I det gamle Rom havde man veludviklede vandværker og termer. I den 1. århundrede havde hver borger i Rom 600-900 liter vand til rådighed pr. dag. I dag kan man endnu opleve store gamle badeanstalter der betød meget for borgerne i det gamle Rom hvor hygieinen var stor.

Romerne har altid beskæftiget sig med originale måltider. Specialiteter og gode vine var forbehold den velhavende del af befolkninger. Mange af de eksotiske som flamingotunge findes ikke mere på menukortet.

I Rom finder du et stort udvalg af restauranter. Priserne varierer meget, men du kan regne med , at der hvor der sidder mange romere er maden i top.

Som mange andre steder i Italien, er der også i Rom mange pasta retter f.eks pasta med tomatsovs, desuden spises der også gnocchi, som er lavet af mel og kartofler. En middag består ofte af forret-pasta-kødret og dessert. Drikkevarerne er som regel vand og vin, men også kaffe i flere varianter, fra det sorte espresso til macchiato med meget mælk, du kan også bestille en tyndere kaffe, caffe lungo med vand til at fortynde med og sidst men ikke mindst cappuccino som også fås i flere variationer

Der er mange forskellige former for spisesteder at vælge imellem: restauranter, Trattoria, osterier, pizzeriaer, barer og cafeer. De dyre restauranter ligger som regel i nærheden af de store seværdigheder. Som regel hænger menukort og prisliste uden for spisestederne, så du kan orientere dig om prisniveauet

For romere spiller morgenmaden ikke den store rolle, for det meste er det blot en kop kaffe og måske et lille brød. Hvis du bor på hotel er det anderledes, heder tilbydes morgenbuffet. Frokost serveres som regel mellem 12.30 og 14.30. Middagen serveres efter europæisk skik ret sent efter kl. 20 måske endda kl. 21

Klik for at vise kortet