{{filter.label}}

Charmerende Novigrad

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Hvis du gerne vil holde ferie et sted hvor masseturismen endnu ikke har sat sit præg, kunne du vælge den lille romantiske fiskerby Novigrad, den ligger i det nordlige Istrien. Byen besidder en afvekslende Middelhavs natur som fortryller feriegæsterne.

Hele den indre bykerne ligger på en landtunge, der først blev forbundet med fastlandet i det 18. århundrede. Indgangen til byen går gennem en venbevaret bymur. Dette enestående bygningsværk kan man beundre ved at gå en tur langs strandpromenaden der fører rundt om den gamle bydel. Der er også en særlig stemning i byens centrum gennem gaden Velika Ulica, Velikipladsen og mange pragtfulde middelalder bygninger.

En slentretur gennem den gamle by er fascinerende med små cafeer,barer og restauranter deer byder på kulinariske oplevelser, der kan friste enhver. Man kan også nyde spadsereturen og indånde den kroatiske middelhavs atmosfære.

Seværdigheder: Novigrad kan begejstre alle kulturbegejstrede feriegæster.

Den gamle bydel med bymuren: den flotte bymur rundt om den gamle bydel betragtes bedst fra strandpromenaden. Højdepunkterne er deer firkantede tårn samt nogle runde tårne hvorfra man har en enestående udsigt.

Lapidarium Museet: museet blev bygget om fra 2003-2006. I det nyombyggede museum ses mindesmærker, arkitektoniske elementer og liturgiske inventar fra 1-18 århundrede.

Havnen Mandrac: før i tiden var havnen et økonomisk centrum, hvor det var små fiskerbåde der trak en stor del af byens udvikling. Statur som fiskerihavn har havnen også i dag. Rundt om havnen ligge rhyggelige restauranter og cafeer, hvorfra man kan nyde udsigten over Novigrad bugten

Galerion: en udstilling af modeller af krigsskibe fra flere lande.

Kirken del hellige Pelogius Maxim: det er en treskibet basilica. I kirkens krypt er udstillet kirkeinventar fra middelalderen.

Klokketårnet: det står ved siden af den hellige Pelagius Maxim. Det blev bygget i 1883 med klokketårnet i Venezia som forbillede. I tårnets top står en statue af byens skytshelgen den hellige Pelagius. Fra tårnet er der en herlig udsigt over Rivieraen

Rigo Palads: det er bygget i barokstil og stammer fra 1770. I paladsets underetage er der kunstgalleri.

Strande: ved Novigrads kyst ligger flere skønne strande og bugter, naturen omkring er vidunderlig. Et oplagt sted at holde badeferie.

Strand Karpinjan: beliggende ca. 1 km fra den gamle bydel. Det er en sten og kiselstrand. Bag ved stranden finder man en park med dejlige skyggesteder. Ved stranden er der toiletter og brusebad. Der er også pizzeria og en cafe samt et sportscentrum.

Strand Camp Mareda: beliggende 2,5 km nord for Novigrad. Det er en klippestrand men også plads til solbadning. Det krystalklare vand og de mange sportstilbud er garanti for badning og sjov.

Strand Camp Sirena: stranden finder man lige efter hotelbygningen. Det er en klippestrand med tilstødende fyrretræsskov. Ved stranden er der sportsarrangementer.

Andre strande udenfor Novigrad bliver ofte benyttet af badegæster. Klimaet og god vandkvalitet samt mange arrangementer for hele familien, betyder at strandene er meget benyttet.
Klik for at vise kortet