{{filter.label}}

Feriehuse på øen Elba

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Elba ligger i havet ud for Toscanas kyst. Øen er 224 km2 stor og der er 32.000 indbyggere. Øen er delt i 8 kommuner hvoraf Portoferraio er den største og Maciana Marina er den mindste.

Elbas historie handler ikke om kun om de 10 måneder Napoleon opholdt sig på øen. Men han nåede at sætte sine spor. Han byggede veje og 2 store villaer, som i dag er et velbesøgt museum. Øens historie går langt tilbage og det arkæologiske museum i Marciana viser fund tilbage fra middelalderen.

For dem der holder af havet og naturen åbner Elba store muligheder. En fascineret undervandsverden, med naturlige grotter, klipper og farvestrålende fisk. Ture med guide i båd mellem klipper i det krystalklare vand er en fabelagtig oplevelse. Man kan dyrke alle former for vandsport, men man kan også vælge at slappe af på stranden og nyde udsigten over havet.

På grund af det varme klima og den uberørte naturskønhed er der både muligheder for dem der vil dyrke ekstremsport og for dem der vil holde en mere rolig ferie. Alle kan nyde naturen enten det er til fods eller på hesteryg.

Man kan også være heldig, at opholde sig på Eklba, når et af de mange arrangementer finder sted f.eks. kulinariske fester, folkefester eller vinfester.

Elbas køkken fremstiller mange retter som er egnsbestemte, f.eks. fremragende supper, fiskeretter hvori der indgår mange krydderurter og grøntsager.

På øens vestside har man en gammel tradition. Der bages et rundt brød med hul i midten. Når en ung mand går på frieri, synger han kærlighedssange under piges vindue om aftenen, og næste morgen giver pigen manden et af disse særlige brød.

Vindyrkning har fundet sted på Elba i mange år. Men produktionen er vokset, dels på grund af dyrkning af vinplanter sker på større arealer og dels på grund af bedre maskiner. Der er stor vinproduktion på øen. Det er især DOC vine der fremstilles, et DOC mærke kendetegner en godkendt vin. Følgende mærker kan bl.a. købes: Elba BIanca DOC, Elba Ansonica, Elba Rosso DOC, Elba Rosso Reserve og Elba Moscato

Den lille ø Elba, har trods sin størrelse et så stort udvalg, af aktiviteter og seværdigheder, at det kan værre svært at vælge. Så start med at vælge en af vore ferielejligheder eller en villa. Fra en tryg base kan du planlægge hvilke aktiviteter der falder i din smag

Klik for at vise kortet