{{filter.label}}

Feriebolig i Todi

Indlæser ferieboliger

Ingen ferieboliger blev fundet

Todi er sansynligvis opstået omkring Umbriens oprindelse for allerede i 5. og 4 århundrede før Kristus var byen et blomstrende midtpunkt i den etruskiske kultur i området , på højrre side af Tiberen.

Byen ligger højt, og det var en af grundene til at byen lå beskyttet på gennem tiderne. Todi har været under forskellig styringsformer. I 1200 tallet var den en selvstændig kommune og i årene frem til i dag var der forsekllige herskere.

Todi er omgivet af 3 bymure. Når man ankommer til bymuren får man stakt lyst til at gå ind af porten. Men udenfor byporten ligger et meget interessant bygningsværk, kikren S. Maria della Consolazione, det er en af Umbriens vigtigste bygninger fra renaissancen. Man begynbde at bygge kirken i 1508, men først i 1617 blev den, ved berømte arkitekters hjælp, bygget færdig.

Så starter turen gennem byporten og videre op ad en stejl smal gade med smukke gamle huse på hver side. Den lange tur slutter i byens midte hvor der venter mange spændende bygningsværker og torve: Piazza del Popolo bygget mellem 1214 og 1228, det er bygget i gotisk stil og med et 4 hjørnet tårn.

Palazzo de Capitano del Popolo fra slutningen af 13. århundrede, i stueetagen ses en stor søjlegang.

Domkirken bygget i 12 århundrede og ombygget i løbet af 13. og 14. århundrede. Ved siden af kirken ligger Bischof paladset. S. Fortuna kirken, et udtryksfuldt bygningsværk. I kirkens krypt ligger kendte borgere begravet.

Fra byens højeste punkt Piazza IV Novembre har man en fabelagtig udsigt over det smukke umbriske landskab og man kan se resterne af en fæstning fra 1503.

En oplevelse er også komplekset, kirke og valfartsbyen for kærlighed og barmhjertighed, Italiens eksempel på moderne kikrearkitektur. Stedetb er i dag besøgt af mange pilgrimme
Klik for at vise kortet